Відділ освіти, молоді та спорту Ужгородської райдержадміністрації

Семінар-практикум медсестер та кухарів ЗДО та дошкільних підрозділів НВК

Здоров’я дитини закладається змалечку, коли процеси розвитку  організму найбільш інтенсивні. Раціональне харчування дошкільника – необхідна умова його гармонійного росту, фізичного та нервово-психічного розвитку, стійкості до впливу інфекцій та інших негативних факторів зовнішнього середовища.   

Організація харчування в дошкільному навчальному закладі регламентована законодавчими актами, має певні традиції, режим, раціон. А однією із головних умов є суворе виконання санітарно-гігієнічних вимог на харчоблоці, зберігання продуктів харчування та приготування їжі.

Саме цим питанням і був присвячений семінар-практикум медсестер та кухарів ЗДО та дошкільних підрозділів НВК, який відбувся 16 квітня 2019 року на базі Кам’яницького ДНЗ ,,Капітошка”.

                 Учасників заходу щиро вітала Тетяна Гирич, завідувач. А вихованці старшої групи подарували  гостям пісні, вірші та хороший настрій.

 Ведучою семінару-практикуму  була методист райметодкабінету Наталія Немеш, спланувавши нетрадиційний захід, мета якого - розширення, активізація  знань учасників  з питань організації харчування в закладі дошкільної освіти та сприяння підвищенню рівня професійної майстерності. І цього досягнуто було завдяки  використанню інтерактивних технологій.  У ході воркшопу команди ,,медсестер” та  та ,,кухарів” розв’язували ребуси, тести, змагалися у кращому виконанні завдань…

Практикум ,,Книга рецептівспрямував учасників на пошук цікавих рішень завдань та готовність втілення їх у щоденну роботу. Кухарі   підготували презентації  (картки-розкладки та фото, відео тощо) страви, яку готують  в їхньому закладі дошкільної освіти. Цікавими були презентації  ,.картоплі, наповненої м’ясом” (Малогеєвецький НВК), ,,зразів картопляних з м’ясом”(Дубрівський ДНЗ), ,.риби з овочами”(Верхньосолотвинський НВК),  ,.м’ясного суфле”  (Розівський ДНЗ) а також  страв Великодобронського, Паладь-Комарівецького, Тисаашванського, Оноківського, Лінцівського  ДНЗ, Часлівецького, Невицького НВК та ін.

Виконуючи завдання, учасники  ніби гралися, а насправді – обмінялися досвідом, думками, підвищили рівень професійної майстерності.

Цікавим та повчальним для присутніх був також майстер-клас із приготування страв, проведений Вогарь Іриною та Лазор Мар’яною, кухарями  Кам’яницького ДНЗ. Учасники заходу і самі із задоволенням   попрактикувалися у  приготуванні шніцеля рибного, салату із солоних огірків, слойки з повидлом тощо. Крім того, ознайомилися з роботою нової печі – пароконвектомату, де саме і  готувалися смачні слойки.

Семінар-практикум пройшов в атмосфері доброзичливості, взаєморозуміння, в творчій співпраці.


« повернутися до списку новин